Tarina - opi hyvän tarinan menestyskaava

Tarina 1: Hyvän tarinan menestyskaava

Nykyinen tilanne
Et ole ilmoittautunut
Hinta
399

Hinta: 399€, Ilmoittaudu tälle kurssille.

Kurssin sisältö

 

Onko mielessäsi tarina, jonka haluaisit kertoa? Onko sinulla useita tarinan aihioita, muttet tiedä mikä kantaisi niistä parhaiten? Haluaisitko kirjoittaa romaanin tai muun käsikirjoituksen, muttet tiedä mistä pitäisi aloittaa. Oletko jo aloittanut idean kehittelyn ja kirjoittamisen, mutta et pääse eteenpäin tai et saa tarinaa kunnolla toimimaan. Onko sinulla jo puolivalmis tai valmis käsikirjoitus, jonka rakenne vaatisi testausta ja korjausta, jotta siitä tulisi parempi ja julkaisukelpoinen.

Suurin osa lupaavista romaani- ja elokuvakäsikirjoituksista ei koskaan näe päivänvaloa ja saavuta yleisöä siksi, että niitä ei ole rakennettu ja suunniteltu oikein. Luit oikein. Hyvä idea, kiinnostavat henkilöhahmot ja jännittävät juonenkäänteet eivät riitä pitämään tarinaa kasassa ja yleisön kiinnostusta yllä, jos tarinan rakenne on pielessä, tarinassa ei ole jännitettä ja sivuja on täytetty ns. turhalla sisällöllä.

Hyvän tarinan kaava ei ole mikään tarkoin varjeltu salaisuus. Sitä opetetaan joka päivä eri tavoin maailman huippuyliopistojen luentosaleissa  ja kansainvälisten käsikirjoituskoulujen kursseilla. Siitä on laadittu kirjoja, kursseja ja artikkeleita. Kyseessä ei ole myöskään mikään uusi juttu: Jo Aristoteles aikoinaan kirjoitti tarinan rakenteesta Runousoppi-teoksessaan.

Tarinan rakenteen ymmärtäminen ja soveltaminen omaan työhön ei ole kuitenkaan helppoa ja tämä kurssi auttaa siinä.

Tällä kurssilla opit hyödyntämään draaman kaarta, tarinan peruskaavoja ja kirjoittamista helpottavia työkaluja omien tarina-aiheidesi ja ideoidesi kehittelyssä, testaamisessa ja toteuttamisessa. Lopputuloksena tarinasi taatusti paranevat, mitä ikinä kirjoitatkin.

 

 

Kurssin osa-alueet:

 

Mistä ja miten on hyvät tarinat tehty?

Henkilöiden rooli

Vastustaja – Miksi hyvä tarina vaatii sellaisen?

Tarinan kaava

Mitä jätät pois ja miksi?

Tarinan testaus ja arviointi

Elokuva- ja lukuvinkit tarinankertojalle

Tarinantekijän digitaaliset työkalut

Testi ja harjoitustehtävä omaan tarinaideaasi liittyen

 

Kurssin suosituskesto on 6-10 viikkoa, mutta voit suorittaa sen omassa tahdissasi. Kurssiaineisto on käytettävissäsi 12 kuukautta. Kurssi alkaa syksyllä 2020.