Uutisen rakenne - opi kirjoittamaan uutisia ja lehdistötiedotteita

Uutisen anatomia – opi kirjoittamaan uutisia ja lehdistötiedotteita

Nykyinen tilanne
Et ole ilmoittautunut
Hinta
279

Hinta: 279€, Ilmoittaudu tälle kurssille.

Kurssin sisältö

 

Kuvittele tilanne, että sinulla on tiedossa kiinnostava uutinen, joka pitäisi kertoa muille. Yrityksesi, yhteisösi, asiakkkaasi tai työnantajasi on tehnyt tai saavuttanut jotakin kiinnostavaa. Kenties olette saaneet uutta tietoa, uusia tutkimustuloksia, uusia löydöksiä. Ehkä olette kehittäneet tai lanseeranneet uuden tuotteen tai palvelun.

Haluatte kertoa uutisenne muille median välityksellä, mutta tarjolla oleva uutistulva on nykyään valtava ja ihmisten huomiokyky ja kiinnostus rajallinen. Vain kiinnostavimmat ja parhaiten kirjoitetut uutiset ja tiedotteet pääsevät seulan läpi ja tulevat luetuiksii.

Uutisjutun tai lehdistötiedotteen kirjoittaminen eroaa rakenteeltaan ja tyyliltään kaikesta muusta kirjoittamisesta. Sen laatimisessa on myös joukko tärkeitä ja kirjoittamattomia pelisääntöjä, joita hyväkään kirjoittaja eri usein tule ajatelleeksi.

Tällä kurssilla opit kaiken tarvittavan uutisen rakenteesta ja tyylistä. Kurssin aikana opit laatimaan yrityksellesi, työnantajallesi, asiakasyrityksellesi tai yhteisöllesi hyviä oikeaoppisia uutisjuttuja tai lehdistötiedotteita, joilla on mahdollisuus lyödä läpi mediassa ja saada paljon lukijoita.

Kurssi on tarkoitettu yritysten ja yhteisöjen viestintä- ja tiedotustehtävissä työskenteleville, pienyrittäjille, toimittajille ja muille kirjoittajille, jotka haluavat parantaa osaamistaan hyvien lehdistötiedotteiden ja uutistekstien kirjoittamisessa.

Kurssin osa-alueet:

 

Miten uutismediat tänä päivänä toimivat?

Hyvän uutisaiheen kriteerit

Uutisen taustatyö

Uutisen kertojat eli puhemiesten ja naisten valinta

Uutisen rakenne

Miten tehdä uutisesta kiinnostavampi lukijoille?

Miten saada uutiselle paras mahdollinen näkyvyys ja huomio?

Uutisen julkistuksen ja aikataulutuksen pelisäännöt.

Tiedottajan maksuttomat työkalut 2020.

Testi ja henkilökohtainen harjoitustyö.

 

Kurssin suosituskesto on neljä viikkoa, mutta voit suorittaa sen omassa tahdissasi. Kurssiaineisto on käytettävissäsi netissä 12 kuukautta.