Kirjavinkit 10-15-vuotiaille:: Nämä kirjat kannattaa lukea.

Kesän automatkoilla ja laiturinnokassa perheen jälkikasvun kannattaa vaihtaa kännykkä välillä hyvään kirjaan. Hyvän romaanin lukeminen tunnetusti virkistää, rentouttaa ja ravitsee aivoja. Raatimme kokosi suosikkilistan kiinnostavista nuortenkirjoista. Osan kirjoista löydät Adlibriksen 2.8.21 päättyvästä kirja-alesta, osa on muutoin vain mahtava investointi.

Salamavaras, Percy Jackson, Kirjoittajakoulu

SALAMAVARAS, PERCY JACKSON

Poikien ja seikkailunhaluisten suosikki - Jännitystä - Fantasiaa
Rick Jordanin Salamavaras on Percy Jackson -fantasiakirjasarjan ensimmäinen osa. Kirjasarja pohjautuu kreikkalaiseen mytologiaan. Kirjan päähenkilö Percy Jackson on newyorkilainen 12-vuotias poika, joka opiskelee ongelmalapsille suunnatussa sisäoppilaitoksessa. Percy vaikuttaa luki- ja tarkkaavaisuushäiriöitä lukuunottamatta tavalliselta pojalta, mutta sitä hän ei todellakaan ole. Percy saa tietää olevansa puolijumala ja päätyy Puoliveristen leirille. Leirillä häntä odottaa vaikea tehtävä. Pystyykö Percy estämään ihmiskunnan tuhoisimman sodan?

TILAA SALAMAVARAS-KIRJA TÄSTÄ

Kaikki kaikessa, Nicola Yoon, Kirjoittajakoulu

KAIKKI KAIKESSA, NICOLA YOON

Nuorille romantikoille - Hyvän kirjan ystäville
Maddy on tyttö, joka elää kuin kuplassa oman kotinsa suojassa. Hän on allerginen koko maailmalle ja sairastuu jo pelkästä henkäyksestä ulkoilmaa. Maddy tapaa vain äitiään ja sairaanhoitajaansa ollessaan sairautensa vankina. Kaikki muuttuu, kun naapuriin muuttaa salaperäinen Olly. Olly on riski, joka Maddyn on pakko ottaa.

TILAA KAIKKI KAIKESSA -KIRJA TÄSTÄ.

Harry Potter ja viisasten kivi, J.K.Rowling, Kirjoittajakoulu

HARRY POTTER JA VIISASTEN KIVI

Suurten seikkailujen ystäville - Jännitystä - Sarjan ensimmäinen osa

Jos et ole vielä lukenut Harry Pottereita, aloita tästä ensimmäistä osasta. Kirjan alussa orpo Harry elää ikävien sukulaisten ottopoikana ankeissa oloissa. Hänen kurja elämänsä kuitenkin muuttuu, kun hän saa 11-vuotispäivänään oudon kirjeen. Kirjeessä hänet kutsutaaan noitien ja velhojen salaiseen kouluun Tylypahkaan.

Tylypahkassa Harry saa tietää olevansa kuuluisaa velhojen sukua. Hän saa uusia ystäviä ja oppii taikuutta ja pimeyden voimilta suojautumista. Uudet ystävät ja taidot tulevatkin tarpeelliseksi, sillä pian eteen koittaa mahdottomalta tuntuva vaarallinen tehtävä, jonka voi ratkaista vain maailmankuulu nuori velho Harry Potter.

TILAA HARRY POTTER JA VIISASTEN KIVI TÄSTÄ.

Kirsikkasydän, Cathy Cassidy, Suklaamuruset-sarja, Kirjoittajakoulu

KIRSIKKASYDÄN, CATHY CASSIDY

Nuorille naisille - Ihanaa lomalukemista - Sarjan ensimmäinen osa

Kirsikkasydän on suositun Suklaamuruset -sarjan ensimmäinen osa. Suklaamuruset on sydämet sulattava sarja, jossa arjen kolhut ja suuret haaveet kohtaavat hauskasti ja odottamasti. Cherry Costello on elänyt koko ikänsä vain kahdestaan isänsä kanssa. Nyt kaikki muuttuu, kun isän työ vaihtuu ja he muuttavat Somersetiin meren rannalle. Siellä Cherryä odottaa uusi äiti ja neljä siskoa: Coco, Skye, Summer ja Honey. .
TILAA KIRSIKKASYDÄN TÄSTÄ.
.

Annan nuoruusvuodet, Lucy Maud Montgomery, Kirjoittajakoulu

ANNAN NUORUUSVUODET

Tyttöjen klassikko - Äideiltä tyttärille - Entisajan tunnelmia

Annan nuoruusvuodet ovat rakastetun Anna-kirjasarjan ensimmäinen osa. Kirjassa punatukkainen 11-vuotiaas orpotyttö Anna Shirley päätyy lastenkodista Vihervaaran maatilalle. Anna pääsee keski-ikäisten sisarusparin Matthew ja Marilla Cuthbertin kasvatiksi. On kuitenkin tapahtunut virhe, sillä sisarukset olivat toivoneet maatilalleen poikaa, jotta hän voisi auttaa tilan töissä. Kasvattivanhemmat päättävät kuitenkin pitää tytön. Kirja on saatavilla suomeksi tällä hetkellä vain ääni- ja e-kirjana.

TILAA ANNAN NUORUUSVUODET E-KIRJANA TAI ÄÄNIKIRJANA TÄSTÄ
.