Tarina - opi hyvän tarinan menestyskaava

Stoori 2.0- Tarinan menestyskaava

Nykyinen tilanne
Et ole ilmoittautunut
Hinta
497

Hinta: 497€, Ilmoittaudu tälle kurssille.

Kurssin sisältö

 

Onko mielessäsi tarina, jonka haluaisit kertoa? Onko sinulla useita tarinan aihioita, muttet tiedä mikä kantaisi niistä parhaiten? Haluaisitko kirjoittaa romaanin tai muun käsikirjoituksen, muttet tiedä mistä pitäisi aloittaa. Oletko jo aloittanut idean kehittelyn ja kirjoittamisen, mutta et pääse eteenpäin tai et saa tarinaa kunnolla toimimaan. Onko sinulla jo puolivalmis tai valmis käsikirjoitus, jonka rakenne vaatisi testausta ja korjausta, jotta siitä tulisi parempi ja julkaisukelpoinen.

Suurin osa lupaavista romaani- ja elokuvakäsikirjoituksista ei koskaan näe päivänvaloa ja saavuta yleisöä siksi, että niitä ei ole rakennettu ja suunniteltu kunnolla.

Kun inspiraatio ensi kerran iskee ja idea pulpahtaa mieleen, moni alkaa samantien kirjoittaa. Tällä menetelmällä loppituloksena ei synny kuitenkaan vahva ja eheä tarina vaan henkilöhahmojen ja satunnaisten tapahtumien sekametelisoppa.

Tarinan rakentaminen on vähän kuin taloa rakennuttaisi. Ennen kun voi alkaa kaivamaan kuoppaa ja kantamaan tiiliä täytyy tehdä hyvät suunnitelmat ja piirrustukset tulevalle rakennelmalle.

Hyvän tarinan kaava ei ole mikään tarkoin varjeltu salaisuus. Sitä opetetaan joka päivä maailman huippuyliopistojen luentosaleissa  ja kansainvälisten käsikirjoituskoulujen kursseilla. Siitä on laadittu kirjoja, kursseja ja artikkeleita. Kyseessä ei ole myöskään mikään uusi juttu: Jo Aristoteles aikoinaan kirjoitti tarinan rakenteesta Runousoppi-teoksessaan.