HAAVEISSA ROMAANI, KÄSSÄRI TAI LASTENKIRJA?

Haluaisitko kirjoittaa ja julkaista tarinan? Romaanin, lastenkirjan tai muun käsikirjoituksen? Et ole ainoa: Joissakin tutkimuksissa jopa neljä viidestä vastaajasta on kertonut haluavansa kirjoittaa kirjan. 


Tarinan kirjoittamisesta unelmointi on valitettavasti paljon helpompaa kuin itse kirjoittaminen. Vain murto-osa heistä, jotka haluaisivat kirjoittaa kirjan, aloittaa kirjan suunnittelun ja harva pääsee maaliin asti. Syy hyvien aikeiden kariutumiseen ei yleensä ole kirjoitustaidoissa, vaan väärissä kuvitelmissa ja menettelytavoissa. 


Tarinan kirjoittamisessa on omat ikiaikaiset pelisääntönsä ja lainalaisuutensa, jotka tarinan kirjoittajan täytyy opetella ja hallita. Ne auttavat kirjoittamaan sekametelisopan sijasta kiinnostavan, johdonmukaisen ja koukuttavan tarinan. Ne tekevät kirjoittamisesta nopeampaa ja helpompaa. 


Näitä tarinan pelisääntöjä ja lainalaisuuksia ei voi oppia vain lukemalla hyviä kirjoja tai katsomalla mahtavia elokuvia. 

Jotkut meistä jäävätkin siksi ikuisesti unelmoimaan tai hakkaamaan päätään seinään. 


Jotkut taas ovat valmiita ottamaan härkää sarvista. He ymmärtävät, että tarinan kirjoittamainen on iso projekti, joka vaatii suunnittelua. He haluavat oppia tarinan kerronnan tärkeimmät periaatteet, metodit ja rakennemallit.  He saattavat olla tarinansa kanssa vasta alkumetreillä tai jo kirjoittaneet parikin versiota, mutta heitä yhdistää se, että he haluavat päästä isoin harppauksin eteenpäin tarinansa kanssa.


Jos kuulut jälkimmäiseen ryhmään, meillä on sinulle ratkaisu. 

Tule mukaan Stoori-valmennukseen, niin opit kaiken oleellisen hyvän tarinan rakentamisesta. 

Verkossa toteutettava valmennuksessa opit suunnittelemaan ja kirjoittamaan tarinasi alan mestarien opein ja tavoin. 

STOORIN  AVULLA

Kirkastat ja vahvistat ideaasi

Hyvä tarina vaatii kirkkaan ja kiinnostavan idean, jossa on yleensä mukana kiinnnostava ristiriita. Valmennuksessa opit kiteyttämään ideasi parilla lauseella itsesi lisäksi niin naapurin rouvalle kuin tulevalle kustantajallesi tai tuottajallesi.

Valitset kertojan ja näkökulman

Kuka tarinaasi kertoo ja miten? Minä-muodossa vai jotenkin muuten? Kertojan ja näkökulman valinta vaikuttavat tarinasi luonteeseen ja kiinnostavuuteen. Opit valmennuksen avulla valitsemaan omaan tarinaasi sopivimmat ratkaisut.

Opit rakentamaan vahvoja henkilöhahmoja

Tarinoista muistetaan erityisesti henkilöhahmot. Heidän on oltava samaistuttavia, uskottavia ja moniulotteisia ja sinun on tunnettava heidät läpikotaisin. Valmennuksessa opit tähän tavat ja tekniikat.

Rakennat paremman juonen

Hyvässä tarinassa on hyvä rakenne ja juoni, jossa päähenkilö pyrkii johonkin, mutta joku vastustaa ja kovaa. Valmennuksessa opit hyödyntämään sekä ikiaikaisia että uudempia rakennemalleja tarinasi juonen suunnittelussa.

Luot tarinaasi kiinnostavan maailman

Tarinan maailma ja asetelma vahvistavat parhaimmillaan tarinan keskeistä ristiriitaa. Valmennuksessa opit luomaan tarinallesi sitä tukevan maailman, sijoittui tarinasi sitten nykymaailmaan, historiaan tai fantasiamaailmaan.

Voit saada tarinasi valmiiksi

Keskeneräiset tarinat eivät ilahduta ketään, mutta julkaistut tarinat voivat tuoda iloa, inspiraatiota ja lohtua miljoonillle ihmisille. Valmennus auttaa sinua saamaan tarinasi julkaisukelpoiseksi .

MITEN?

Etene omassa aikataulussasi

Stoori-valmennus on suunniteltu niin, että voit käydä sitä omassa aikataulussasi. Verkossa olevat valmennusmateriaalit ovat käytössäsi vähintään 12 kuukauden ajan ja voit halutessasi tulostaa niitä oman käyttöösi.

Tarinan kirjoittamisen apuna työkirja

Valmennukseen sisältyy tulostettava pdf-työkirja, jonka valmiit suunnittelupohjat Niiden avulla tarinan kirjoittaminen helpottuu ja tehostuu. Jatkossa voit käyttää niitä kaikkien tarinoidesi suunnittelussa.

Saat meiltä tukea ja palautetta

Annamme sinulle palautetta tärkeimmistä tehtävistäsi ja suunnittelupohjalle tekemästäsi tarinan suunnitelmasta. Jos joku asia valmennuksessa jää askarruttamaan, voit aina kysyä meiltä sähköpostitse.

Pääset Kirjoittajan Työkalupakkiin

Stoori-valmennukseen sisältyy myös 12 kuukaudeksi pääsy verkossa olevaaan Kirjoittajan Työkalupakkiin, jossa on minioppaita eri kirjoittamisen lajeista. Voit oppia fiktion ohessa vaikkapa artikkelien ja myyntitekstien kirjoittamista,

MIKSI?

Katja Änkilä, Kirjoittajakoulun perustaja ja päävalmentaja
STOORI tarinan kirjoittamisen valmennus

Tarinat eivät ole vain viihdettä. Niiden avulla voit  koskettaa sieluja ja sydämiä. Niillä voi tuoda lohtua, rohkeutta, ymmärtämystä ja iloa kanssaihmisille. Niiden avulla voit tehdä näkymättömästä näkyvää ja nostaa tärkeitä asioita esiin. 

Stoori-valmennuksessa opit kiteyttämään ideasi ja suunnittelemaan tarinasi maailman, henkilöt, kertojan, näkökulman, rakenteen, juonen ja sisällön kuin alan ammattilaiset. 

Näin pystyt kirjoittamaan ja viimeistelemään sen romaanisi, lastenkirjasi, käsikirjoituksesi tai muun tarinasi, jonka olet aina halunnut kirjoittaa. Tarinasi on kertomisen arvoinen. 

Katja Änkilä

Kirjoittajakoulun päävalmentaja 
KTM, Mdes

Stoori: Usein kysytyt kysymykset

HINTA  & ALOITUS

Seuraava valmennus käynnistyy 5.3.23 ja sen hinta on 399€ (322 €+alv 24%)*

Voit opiskella omaan tahtiisi.

 Saat netin kautta palautetta tärkeimmistä tehtävistäsi ja tekemästäsi suunnitelmasta.

Verkko-opetus tehtävineen on käytössäsi 12 kuukautta. (Työkirja ja digioppaat jäävät sinulle omaksi) 

*)Valmennuksen hinta nousee kesällä 2023

100 % TAKUU

Stoori-tarinavalmennuksella on 30 päivän tyytyväisyystakuu. Jos aloitat suunnitellusti valmennuksen läpikäymisen ja teet tehtäviä, mutta huomaat 30 vuorokauden sisällä, ettei valmennus vastaa sitä mitä odotit, voit peruuttaa osallistumisesi. Saat tällöin rahasi sataprosenttisesti takaisin. 

Tyytyväisyystakuu

ILMOITTAUDU  
MUKAAN

Maksutiedot

Suomi

Tilauksesi

Tuote Välisumma
Stoori - kirjoita parempi tarina
  × 1
399,00 
Välisumma 399,00 
Yhteensä 399,00  (sisältää 77,23  alv./VAT)
  • Maksa pankki- tai luottokortillasi turvallisesti Stripen kautta.

Käytämme antamiasi henkilökohtaisia tietoja tilaustesi käsittelyssä, viestiesi välityksessä ja käyttökokemuksesi parantamisessa.

20 vuoden päästä harmittelet enemmän niitä asioita, jotka jätit tekemättä kuin niitä mitä teit.

Scroll to Top