Tarina suunnitteilla, käsikirjoitus romaaniin tai elokuvaan haaveissa? Stoori-tarinavalmennus auttaa

YHDEKSÄN KYSYMYSTÄ STOORI-VALMENNUKSESTA

JA NIIHIN VASTAUKSET

Kirjoittajakoulun Stoori-valmennus on sinulle nopein ja helpoin tie oppia ja omaksua  tarinan kerronnan universaalit opit, elementit, tekniikat ja kaavat. Ne tuntemalla ja niitä hyödyntämällä tarinan kirjoittaminen helpottaa ja tarinastasi tulee kustantajien, tuottajien ja kohdeyleisön näkökulmasta paljon parempi. Tämä pätee, oli tarinasi laji, aihe ja kohderyhmä mikä tahansa. 

Lähes kaikkien menestystarinoiden takaa löytyvät tietyt elementit ja rakenteet. Ensimmäisenä ilmiöön törmäsi viisisataa vuotta sitten Aristoteles, joka kertoi löydöksistään tärkeässä, mutta hieman vaikeatajuisessa opuksessaan Runousoppi(*. 

Myöhemmin lukuisat alan tutkijat ja professorit ovat selvittäneet, miksi jotkut tarinat saavat suuren yleisön ja kriitikkojen suosion ja saavuttavat menestystä – ja jotkut eivät. Edelleenkin menestyneimmät, vaikuttavimmat ja koskettavimmat tarinat hyödyntävät samoja elementtejä ja noudattavat samankaltaisia rakennemallleja ja pelisääntöjä.

Siksi fiksut, opinhaluiset ja kunnianhimoiset tarinoiden kirjoittajat eri puolilla maailmaa opiskelevat, harjoittelevat ja hyödyntävät tarinan kerronnan universaaleja oppeja, elementtejä ja rakenteita. 

(* Voit ostaa Aristoteleen Runousopin Adlibriksestä linkin kautta, jolloin saamme ostoksestasi pienen markkinointipalkkion. 

 

Säästät hurjasti aikaasi, hermojasi ja voimiasi kun osaat suunnitella tarinasi tärkeimmät elementit kuten henkilöhahmot, rakenteen ja juonen päälinjat heti alussa oikealla tavalla. Oivalluttavassa valmennuksessa saat valmiiit suunnittelupohjat, joiden avulla suunnittelet ja kirjoitat jatkossa kaikki tarinasi kuin ammattilainen. 

Tarinan ensimmäinen versio on lähes aina täynnä kaikkea turhaa. Usein toinenkin.  Ensimmäisistä versioista yleensä myös puuttuu paljon asioita, joita tarinasi kipeästi kaipaa. Stoori-valmennus auttaa sinua tunnistamaan tarinasi vahvat ja heikot kohdat, turhat ja puuttuvat osiot ja asiat ja epäloogisuudet. Näin pystyt editoimaan ja viimeistelemään tarinasi julkaisukuntoon. 

Jos et ole vielä lukenut artikkeliamme Plottereista ja Pantsereista, lukaise se nyt. Olet sitten etukäteissuunnittelua arvostava Plotter, tajunnavirtatekniikalla kirjoittava Pantser tai jotakin siltä väliltä, tarinan suunnittelun opeista, rakennemalleista ja suunnittelupohjista on sinulle hurjasti hyötyä. Hyvä suunnitelma antaa teoksellesi raamit ja suunnan, joiden sisällä voit kirjoittaa juuri sillä tavalla ja tyylillä kuin haluat. 

Stoorin sisältö perustuu universaaleihin dramaturgian ja tarinan kerronnan oppeihin ja käytöntöihin. Samoja oppeja opetetaan maailman yliopistojen käsikirjoittamisen ja dramatugian linjoilla, ammattimaisilla käsikirjoituskursseilla, laadukkaissa kirjoittajaseminaareissa ja lukuisissa englanninkielisissä tietokirjoissa, joista useimmat ovat aika raskasta luettavaa.

Teimme Stoorin, jotta sinun ei tarvitsisi lukea, opiskella, kahlata ja kokea itse .kaikkea sitä, mitä me olemme tehneet, sillä se vie kamalasti aikaa ja voimia ja on pois kirjoittamisestasi. Stoorin avulla voit omaksua kaikki oleelliset asiat helposti ja nopeasti esimerkkien ja suunnittelupohjien avulla. 

 

 

Tarinan kirjoittaminen on se, mikä on työlästä, mutta Stoori onneksi helpottaa sitä. 

Voit hyödyntää Stoori-valmennusta ja sen tarjoamia suunnittelumalleja ja työkaluja tarinasi teossa omassa tahdissasi ja omalla tyyliilläsi. 

Meillä ei ole läsnäolopakkoa, ei aikatauluja, ei pakollisia tehtäviä jotka sinun pitäisi tehdä vain meitä varten.  Valmennus on tukemassa, kannustamassa ja opastamassa sinua tarinasi kanssa silloin kun apua tarvitset. Siinä ei pakoteta sinua mihinkään tai vaadita sinulta sellaista, mitä et haluaisi tehdä tai mitä tarinasi ei tarvitse. 

 

 

Kirjoittajakoulu on kirjoittamisen ja sisällöntuotannon verkko-opetukseen keskittynyt  suomalainen palveluntarjoaja. 

Tarjoamme kirjoittajille laadukkaita kirjoittajavalmennuksia ja tehokursseja verkossa, Stoori-valmennus on fiktiivisen tarinan kirjoittajille suunnattu valmennus. Voit tutustua muuhun kurssitarjontaan täällä. Kaikissa valmennuksissamme ja kursseissamme on 14 vuorokauden peruutusoikeus. 

Olemme vielä nuori toimija, mutta postituslistallamme on jo yli 1400 suomalaista innokasta ja aktiivista kirjoittajaa, joille olemme jakaneet kirjoittamisen ohjeita ja vinkkejä. Valmennuksissamme on opiskellut niin fiktion kuin tietotekstienkin kirjoittajia, jotka haluavat saada uusia oppeja ja työkaluja kirjoittamiseensa.  

Verkkosivuiltamme löytyy myös liuta kirjoittajille suunnattuja maksuttomia artikkeleja sekä kirjasuosituksia. 

Virallinen aputoiminimemme on Kirjoittajakoulu Suomi ja yrityksemme House of Mum Oy. Valmennuksistamme Supervoima on jo rekisteröity omaksi tavaramerkikseen.

 

Ideana on, että saat Stoorin avulla kirjoitettua parempia tarinoita koko loppuelämäsi ajan. Voit ladata työkirjan tai yksittäisiä suunnittelumalleja koneellesi tai tulostaa niistä satoja kopioita omaan käyttöösi. Emme myöskään suutu, vaikka tulostaisit oppimateriaalejamme omaan käyttöösi. Materiaalimme ovat kuitenkin copyright-suojattuja eli et voi käyttää niitä kaupallisiin tarkoituksiin tai antaa niitä ulkopuolisille. 

Takaamme, että hankkimasi Stoori-valmennus on käytettävissäsi verkossa valmennuksen alkamisesta ainakin kahdentoista kuukauden ajan. Tämä määräaika on asetettu lähinnä teknisistä syistä. Jokainen verkkovalmennus vie palvelintilaa ja kun julkaisemme uusia valmennuksia tai versioita, meidän pitää poistaa välillä vanhoja. 

 

Olemme tietysti harmissamme ja kuulemme mieluusti sinulta palautetta, jotta vastaavat tilanteet eivät toistuisi. 

Valmennuksissamme on aina 100 % tyytyväisyystakuu, joka tarkoittaa sitä, että saat peruuttaa valmennuksen kuluitta 14 vuorokauden ajan valmennuksen aloittamisesta.  

Jos peruutat osallistumisesi, saat rahasi täysimääräisesti takaisin ja poistamme pääsysi valmennukseen. Voit tällöinkin pysyä postituslistallamme ja lukea maksuttomia artikkeleitamme ja oppaitamme. 

Jäikö kysyttävää?
Lähetä viestiä heippa@kirjoittajakoulu.fi

Scroll to Top