Tarina suunnitteilla, käsikirjoitus romaaniin tai elokuvaan haaveissa? Stoori-tarinavalmennus auttaa

YHDEKSÄN KYSYMYSTÄ STOORI-VALMENNUKSESTA

JA NIIHIN VASTAUKSET

Kirjoittajakoulun Stoori-valmennus on sinulle nopein ja helpoin tie oppia ja omaksua  tarinan kerronnan universaalit opit, elementit, tekniikat ja kaavat. Ne tuntemalla ja niitä hyödyntämällä tarinan kirjoittaminen helpottaa ja tarinastasi tulee kohdeyleisön, kustantajan tai tuottajan näkökulmasta paljon parempi. Tämä pätee, oli tarinasi laji, aihe ja kohderyhmä mikä tahansa. 

Lähes kaikkien menestystarinoiden takaa löytyvät tietyt elementit, mallit ja rakenteet. Ensimmäisenä ilmiöön törmäsi viisisataa vuotta sitten Aristoteles, joka kertoi löydöksistään tärkeässä, mutta hieman vaikeatajuisessa opuksessaan Runousoppi(*. 

Myöhemmin lukuisat alan tutkijat ja professorit ovat selvittäneet, miksi jotkut tarinat saavat suuren yleisön ja kriitikkojen suosion ja saavuttavat menestystä – ja jotkut eivät. Edelleenkin menestyneimmät, vaikuttavimmat ja koskettavimmat tarinat hyödyntävät samoja elementtejä ja noudattavat samankaltaisia rakennemallleja ja pelisääntöjä.

Siksi fiksut, opinhaluiset ja kunnianhimoiset tarinoiden kirjoittajat eri puolilla maailmaa opiskelevat, harjoittelevat ja hyödyntävät tarinan kerronnan universaaleja oppeja, metodeja, elementtejä ja rakenteita. 

 

Säästät hurjasti aikaasi, hermojasi ja voimiasi, kun osaat suunnitella tarinasi tärkeimmät elementit kuten kantavan idean, avainkysymyksen, teeman, alkuasetelman, henkilöhahmot, kertojan ja rakenteen ja juonen päälinjat oikealla tavalla. 

Valmennuksessa saat hyödyllisen ja innostavan verkko-opetuksen lisäksi digitaalisen Stoori-työkirjan, jonka valmiiden suunnittelupohjien avulla suunnittelet ja kirjoitat jatkossa tarinasi kuin ammattilainen. 

Valmennuksen eri opintojaksoihin kuuluu myös tehtäviä, joissa analysoit ja arvioit omia suosikkitarinoitasi ja kehität ja rakennat omaasi. Tärkeimmistät tehtävistäsi saat Kirjoittajakoulusta henkilökohtaista palautetta. 

Tarinan ensimmäinen versio on lähes aina täynnä kaikkea turhaa.  Ensimmäisistä versioista yleensä myös puuttuu paljon asioita, joita tarinasi kipeästi kaipaa. 

Stoori-valmennus ja sen ohessa tulevat työpohjat ja digitaalinen työkirja auttavat sinua kiteyttämään ideaasi, kehittämään henkilöhahmojasi, tunnistamaan tarinasi vahvat ja heikot kohdat, parantamaan sen rakennetta ja juonta. Näin pystyt editoimaan ja viimeistelemään tarinasi helpommin julkaisukuntoon. 

Jos et ole vielä lukenut artikkeliamme Plottereista ja Pantsereista, lukaise se nyt. Olet sitten etukäteissuunnittelua arvostava Plotter, tajunnavirtatekniikalla kirjoittava Pantser tai jotakin siltä väliltä, tarinan suunnittelun opeista, rakennemalleista ja suunnittelupohjista on sinulle hurjasti hyötyä. Hyvä suunnitelma antaa teoksellesi raamit ja suunnan, joiden sisällä voit kirjoittaa juuri sillä tavalla ja tyylillä kuin haluat. 

Stoorin sisältö perustuu universaaleihin dramaturgian ja tarinan kerronnan oppeihin ja käytöntöihin. Samoja oppeja opetetaan maailman yliopistojen käsikirjoittamisen ja dramatugian linjoilla, ammattimaisilla käsikirjoituskursseilla, laadukkaissa kirjoittajaseminaareissa ja lukuisissa englanninkielisissä tietokirjoissa, joista useimmat ovat aika raskasta ja hidasta luettavaa. 

Teimme Stoorin, jotta sinun ei tarvitsisi lukea, opiskella, kahlata ja kokea itse.kaikkea sitä, mitä me olemme tehneet. Se vie nimittäin kamalasti aikaa ja voimia ja on pois kirjoittamisestasi. Stoorin avulla voit omaksua tarinan kerronnan elementit, lainalaisuudet, rakenteet ja pelisäännöt helposti ja nopeasti.

 

Tarinan kirjoittaminen on se, mikä on työlästä, mutta Stoori onneksi helpottaa sitä. 

Voit hyödyntää Stoori-valmennusta ja sen tarjoamia suunnittelumalleja ja työkaluja tarinasi teossa omassa tahdissasi ja omalla tyyliilläsi. 

Meillä ei ole läsnäolopakkoa tai tiukkoja aikatauluja. Kannustamme ja opastamme sinua tarinasi kanssa, muttemme vaadi sinulta sellaista, mitä et haluaisi tehdä tai mitä tarinasi ei tarvitse. 

 

 

Kirjoittajakoulu on kirjoittamisen ja sisällöntuotannon verkko-opetukseen keskittynyt  suomalainen palveluntarjoaja. 

Tarjoamme kirjoittajille laadukkaita kirjoittajavalmennuksia ja tehokursseja verkossa. Stoori-valmennus on fiktiivisen tarinan kirjoittajille suunnattu valmennus. Voit tutustua muuhun kurssitarjontaan täällä. Kaikissa valmennuksissamme ja kursseissamme on vähintään 14 vuorokauden peruutusoikeus. 

Olemme vielä nuori toimija, mutta postituslistallamme on jo yli 1600 suomalaista innokasta ja aktiivista kirjoittajaa, joille olemme jakaneet kirjoittamisen ohjeita ja vinkkejä. Valmennuksissamme on opiskellut satoja fiktion ja tietotekstien kirjoittajia, jotka haluavat saada uusia taitoja ja työkaluja kirjoittamiseensa.  

Verkkosivuiltamme löytyy myös liuta kirjoittajille suunnattuja maksuttomia artikkeleja sekä kirjasuosituksia. 

Virallinen aputoiminimemme on Kirjoittajakoulu Suomi ja yrityksemme House of Mum Oy. Valmennuksistamme Supervoima on jo rekisteröity omaksi tavaramerkikseen.

 

Ideana on, että saat Stoorin avulla kirjoitettua parempia tarinoita koko loppuelämäsi ajan. Voit ladata työkirjan tai yksittäisiä suunnittelumalleja koneellesi tai tulostaa niistä satoja kopioita omaan käyttöösi. Emme myöskään suutu, vaikka tulostaisit oppimateriaalejamme omaan käyttöösi. Materiaalimme ovat kuitenkin copyright-suojattuja eli et voi käyttää niitä kaupallisiin tarkoituksiin tai antaa niitä ulkopuolisille. 

Takaamme, että hankkimasi Stoori-valmennus on käytettävissäsi verkossa valmennuksen alkamisesta ainakin 365 vuorokautta. Jos tarvitset lisäaikaa, ota meihin yhteyttä ennen voimassaoloajan päättymistä. Tämä määräaika on asetettu teknisistä syistä. Jokainen verkkovalmennus vie palvelintilaa ja kun julkaisemme uusia versioita valmennuksista tai uusia valmennuksia, meidän pitää poistaa välillä vanhoja. 

Olemme tietysti harmissamme ja kuulemme mieluusti sinulta palautetta, jotta vastaavat tilanteet eivät toistuisi. 

Valmennuksissamme on aina 100 % tyytyväisyystakuu, joka tarkoittaa sitä, että saat peruuttaa valmennuksen kuluitta 14 vuorokauden ajan valmennuksen aloittamisesta.  

Jos peruutat osallistumisesi, saat rahasi täysimääräisesti takaisin ja poistamme pääsysi valmennukseen ja Kirjoittajan työkalupakkiin. Voit tällöinkin pysyä postituslistallamme ja lukea maksuttomia artikkeleitamme ja oppaitamme. 

Jäikö kysyttävää?
Lähetä viestiä heippa@kirjoittajakoulu.fi

Scroll to Top