Löydä lapsuutesi vanhat lempikirjat, kuten Tiina-kirjat, Viiskko-kirjat ja Neiti Etsivä-kirjat

Löydä vanhat lempikirjasi
(ja miksei uudetkin)

Haluaisitko löytää taas lapsuutesi lempikirjat ja lukea niitä omille lapsillesi?

Oletko etsinyt pitkään vuosia sitten julkaistua tietokirjaa tai romaania, mutta painos on loppu eikä uutta ole tehty?

Oletko kiertotalouden ystävä ja tiedät etteivät kirjat juuri kulu käytössä? Siksi teet mielelläsi ekotekoja ostamalla jo luettuja kirjoja. 

Antikvariaateista ja kirpputoreilta tietyn käytetyn kirjan etsiminen manuaalisesti on kuitenkin kuin etsisi sitä kuuluisaa neulaa heinäsuovasta. Harvalla riittää aikaa ja onnea siihen. Kirjakaupoissa taas keskitytyään uusimpien kirjojen myyntiin.

Siksi olimmekin ilahtuneita, kun löysimme vanhan kirjakauppakumppanimme Adlibriksen rinnalle Finlandia Kirjan. Pohjoismaiden suurimman verkossa toimivan käytettyjen kirjojen verkkokaupan, josta voit löytää ja tilata helposti haluamasi romaanin, lehden, sarjakuvakirjan tai tietoteoksen kotiisi tai haluamaasi noutopisteeseen. Ei kun metsästämään ekologisia kirja-aarteita.

 

Sivun painikkeet vievät joko Finlandia Kirjan tai Adlibriksen sivuille ja jos hankit sieltä kirjoja, saamme pikkuruisen myyntipalkkion. Sen turvin voimme tuottaa sinulle jatkossakin hyviä vinkkejä kirjoittamiseen.

70-80 luvun suosituimmat nuorten kirjasarjat

Neiti Etsivä-kirjat

Carolyn Keenen Neiti Etsivä -sarja

Luitko lapsena Neiti Etsiviä. Neiti Etsivä-kirjoja (1955-2001) on kaikkiaan 175 ja 105 niistä on käännetty Suomeksi. Kirjasarjan tekee erikoiseksi se, että ne on kirjoitettu keksityllä kirjailijanimellä Carolyn Keenellä. Tosiasiassa kirjojen takana on iso joukko eri haamukirjoittajia, jotka saivat vain 125 USD palkkion tarinan kirjoittamisesta ja oikeuksien luovuttamisesta.

Tiina-kirjat,Anni Polva

Anni Polvan Tiina-sarja

Lainasitko kirjastosta Tiina-kirjoja? Tiina-sarjan (1956-1986) päähenkilönä on tampereen Tammelassa asuva Tiina Lehtola, joka viettää paljon aikaa naapuruston lasten kanssa. Erityisasemassa on Tiinan paras ystävä, naapurin komea Juha. Sarjassa on 29-osaa ja tarinat käsittelvät pääosin pihapiirin lasten seikkailuja iloineen ja suruineen. Kirjan tapahtumat perustuvat Anni polvan omiin lapsuusmuistoihin.

Viisikko-kirjat

Enid Mary Plytonin Viisikko-sarja

Viisikko-sarja (1942-1963) kertoo viiden 10-12 vuotiaan lapsen seikkailuista eri puolilla Englantia. Suositussa sarjassa on 21 osaa. Viisikon tekijä Enid Mary Plyton (1987-1968) oli tuottelias englantilainen lastenkirjailija, joka kirjoitti 40-vuotisen kirjailijanuransa aikana yli 600 lasten- ja nuortenkirjaa. Viisikko-kirjat ovat eniten myytyjä lastenkirjoja maailmassa. Ne on käännetty yli 40 kielelle ja niitä on myyty Wikipedian mukaan 600 miljoonaa. Viisikko-kirjoista on tehty useita eri painoksia, televisiosarja, tietokonepeli ja kaksi tanskalaista elokuvaa.
Jos ostat kirjat mieluummin uutena, Adlibris myy parhaillaan viiden kirjan boksia.

Scroll to Top