Kirjoita ja muuta maailmaa

kirjoittajakoulu voi auttaa sinua

Kirjoittajakoulun missiona on auttaa sinua tekemään kirjoittamisesta supervoimasi, jonka avulla voit muuttaa elämääsi ja ehkä koko maailmaa.

 

Kirjoittamisen avulla voit vaikuttaa asioihin, tuoda osaamisesi ja asiasi julki ja inspiroida ja opastaa muita. Sen avulla voit tehdä vaikutuksen, jäädä mieliin ja koskettaa sieluja ja sydämiä. Sen avulla voit tuoda iloa, lohtua ja toivoa sinne, missä sitä kaivataan. Sen avulla voit kirkastaa omat ajatuksesi ja ratkaista ongelmiasi. 

 

Kirjoittaminen voi auttaa sinua menestymään työssä, opinnoissa ja koko elämässä. Se auttaa sinua avaamaan painavia ovia tai ainakin saada jalkasi niiden väliin. 

 

Monikaan ei osaa hyödyntää kunnolla kirjoittamisen voimaa. Moni ei edes yritä.

 Tärkeät sanat jäävät kirjoittamatta, puheenvuorot, puheet ja esitykset pitämättä, artikkelit ja käsikirjoitukset kirjoittamatta, kirjat, runot ja romaanit raapustamatta. 

 

Jotkut eivät usko, että pystyvät.

 Useimmat pystyisivät, mutta eivät uskalla. 

 

Jotkut uskaltavat, mutta jäävät jumiin tekstinsä kanssa, koska he eivät osaa kirjoittamisen prosesseja, rakenteita ja lajityyppejä tai uuvahtavat matkalla opin ja kannustuksen puutteessa. 

 Hyvät aikeet jäävät lopulta aikeiksi ja lahjat menevät hukkaan. 

 

Siksi perustin verkkoon Kirjoittajakoulun. 

Siksi, että sinä pystyisit, uskaltaisit ja osaisit tehdä kirjoittamisesta oman supervoimasi. 

Siksi, että voisin auttaa kaltaisiasi ihmisiä ja samalla muuttaa maailmaa vähän kerrallaan. 

 

Olen itse kirjoittanut kolmevuotiaasta saakka, opiskellut sitä kotimaisissa ja kansainvälisissä opinahjoissa 25 vuoden ajan ja kirjoittanut harrastuksekseni, sivutyökseni ja päätyökseni. Olen työskennellyt mm. palkittuna copywriterinä, yritysten markkinointi- ja viestintäjohtajana ja freelancer toimittajana. Lisäksi suunnittelin, tuotin ja vedin viestinnän ja marrkkinoinnin monimuotokoulutuksia aikuisopiskelijoille sivutyönäni kymmenen vuoden ajan.

 

Tärkeintä on kuitenkin se, että olen saanut kirjoittamisesta äärettömän paljon iloa ja etumatkaa elämään. Ajattelen parhaiten kirjoittamalla. Ottaisin autiolle saarelle mukaan ruoan, juoman ja huopien lisäksi paksun vihon, penaalin ja pari hyvää kirjaa. 

 

Haluan, että sinäkin saat kirjoittamisesta oman salaisen aseesi, jonka avulla matkastasi tällä pallolla tulee valoisampi, hauskempi ja merkityksellisempi.

 Kirjoittamalla voit muuttaa maailmaasi. 

 

 

 Aloita jo tänään.

 

MITEN? 

Jos hyväksi kirjoittajaksi tulisi vain kirjoittamalla paljon tai opiskelemalla kielioppisäännöt, maailma olisi täynnä huippukirjoittajia. 

Näin ei kuitenkaan ole. Kirjoittaminen ei ole sanojen oikeaoppista käyttöä tai sanojen suoltamista peräjälkeen, vaan jäsentynyttä, oivaltavaa ja kiinnostavaa ajattelua. 

Hyvillä kirjoittajilla on paitsi kiinnostavaa sanottavaa, myös kyky pistää sanottavansa inspiroivaan, kiinnostavaan ja ymmärrettävään kirjalliseen muotoon.

Heillä on rikas sanavarasto, kielentajua ja tyylitajua, He hallitsevat tarinan kerronnan (dramaturgian) ja sanoilla vaikuttamisen (retoriikan) pelisäännöt ja opit ja osaavat hyödyntää niitä kirjoittamisessaan.

Heille on kehittynyt hyvä havainnointikyky ja vahva intuitio. He ruokkivat luovuuttaan ja uteliaisuuttaan. Monessa on keittiöpsykologin tai tutkimusmatkailijan vikaa. Lisäksi he kirjoittavat ja lukevat paljon hyviä tekstejä. 

Kirjoittajana kehittyminen on kokonaisvaltainen prosessi ja siksi me Kirjoittajakoulussa valmennamme kirjoittajia kokonaisvaltaisesti. Alla voit tutustua opetusfilosofiamme osa-alueisiin.

 

OPETUKSEN PAINOPISTEET

1. AJATTELUN JÄSENTÄMINEN

Keskivertoihmisen päässä risteilee tutkimusten mukaan päivittäin 6000 ajatusta. 

Kirjoittaminen on jäsentynyttä ajattelua. Se auttaa jäsentämään ja kirkastamaan sekavat ja hajanaiset ajatukset. Ideat, suunnitelmat, näkemykset, perustelut, ehdotukset, havainnot, kokemukset, opit, oivallukset, tarinat. 

2. LUOVUUDEN KEHITTÄMINEN

Moni ajattelee, että luovuutta tarvitaan vain fiktion, markkinointitekstien tai somepostausten kirjoittamisessa. 

Kirjoittaminen on kuitenkin aina luovaa työtä. Kirjoitit sitten käyttöohjetta, romaania tai keittokirjaa, voit tehdä sen monella tavalla. Kun hyödynnät luovuuttasi tekstistäsi tulee parempi.

3. HAVAINNOINTIKYVYN KEHITYS

Kirjoitit sitten romaania, käsikirjoitusta, somepostausta tai artikkelia, havainnointikykysi auttaa aiheen idean löytämisessä ja sen toteuttamisessa.  

Tietoteksteissä perustelet näkemyksiäsi havainnoillasi. Fiktiossa puolestaan hyödynnät tosielämän havaintojasi henkilöhahmojen rakentamisessa, dialogissa ja juonenkäänteissä. Havainnointikykyäsi parannat parhaiten Supervoima-valmennuksessa.

4. TEKSTIN SUUNNITTELU 

Runot ovat kenties ainoa kirjoittamisen laji, jossa lopullinen teksti voi syntyä suunnittelematta ja editoimatta. 

 

Artikkelit, lehtijutut, novellit, romaanit, lastenkirjat käsikirjoitukset…ne kaikki vaativat oikeanlaista suunnittelua, jotta niistä tulee yleisölle mieluisia lukukokemuksia. Suunnittelun määrä ja tekniikat vaihtelevat lajeittain. Kirjoitusprojektiesi suunnittelua opit kaikilla kirjoituskursseillamme ja valmennuksissamme.  

 

5. KIRJOITTAMISEN PROSESSI

Haluamme sinun hallitsevan koko kirjoittamisen prosessin, joka lähtee idean kehittelystä ja aineiston keruusta, johtaa tekstin teeman, näkökulman, rakenteen ja juonen suunnitteluun ja päättyy tekstin editointiin ja viimeistelyyn. 

 

Suunnittelun ja editointikierrosten välissä tapahtuu kirjoitusurakka, joka sujuu prosessin osana nopeammin ja helpommin. 

6. KULTAISET SÄÄNNÖT JA RAKENNEMALLIT

On ihan eri asia kirjoittaa tärkeää uutistekstiä, lista-artikkelia tai romaania. Silti sama ihminen voi osata tehdä nämä kaikki. 

Jokaisessa lajissa on omat kultaiset sääntönsä ja rakennemallinsa. Stoori-valmennus opettaa sinulle tarinan oikeaoppisen suunnittelun, Blogi-kurssi taas hyvien artikkelien laatimisen.

7. OMA ÄÄNI JA TYYLI

Koska kirjoittaminen on luovaa työtä, jokainen tekee sitä vähän eri tavalla – ja eri tuloksin. Kirjoittajapiireissä puhutaan oman äänen ja tyylin löytämisen tärkeydestä. Tällä tarkoitetaan itselle luontaista tyyliä ja tapaa kirjoittaa, joka puhuttelee suuresti yleisöä.

 

8. HARJOITTELU JA PALAUTE 

Tekemällä oppii. Siksi Kirjoittajakoulun kaikki kirjoituskurssit ja valmennukset sisältävät myös oppimistavoitteita tukevia suunnittelu- ja kirjoitustehtäviä. 

Supervoima-,  Stoori- ja Parempi Kirjoittaja-valmennuksiin kuuluu myös henkilökohtaista kannustusta ja kirjallista palautetta.

opiskele missä ja milloin vaan

Kirjoittaminen on ajasta ja paikasta riippumatonta, joten sen verkko-opetuksenkin tulee olla sellaista. Vaikka suosittelemmekin oppimisen tehon vuoksi jatkuvaa opiskelua, ymmärrämme että elämän muut asiat tulevat välillä eteen. Kaikki kurssit ja valmennukset oppimateriaaleineen ovat siksi käytössäsi jopa 500 päivän ajan niiden hankinnasta.

MITÄ voisin kirjoittaa?

Artikkeleita, aforismeja, autofiktiota, esseitä, esitetekstejä, ehdotuksia, elokuvia, elämänkertoja, hakemuksia, henkilöjuttuja, jännäreitä, julkaisuja, komedioita, kolumneja, lehtijuttuja, loruja, lastenkirjoja, laulun sanoja, maileja, mainostekstejä, matkakertomuksia, muistelmia, oppaita, osavuosikatsauksia, opetusmateriaaleja, pamfletteja, puheita, postauksia, presentaatioita, runoja, romaaneita, tarinoita, tietoteoksia, videokässäreitä, vuosikertomuksia, verkkosivuja tai mitä kaikkea nyt haluatkin kirjoittaa. 

 

MYÖS RÄÄTÄLÖITYJÄ
YRITYSKURSSEJA

Yksi haluaa kirjoittaa parempia puheita, analyysejä, kannanottoja ja esityksiä, toinen oppia paremmaksi markkinoijaksi tai artikkelien kirjoittajaksi, kolmas haluaa tuoda asiantuntemustaan julki ja neljäs vain pärjätä paremmin työssään ja elämässään.  

Yksilöopetukseen suunniteltujen kurssien lisäksi tuotamme räätälöityjä kursseja ja valmennuksia kirjoittamisesta ja digitaalisesta sisällöntuotannosta. Pyydä tarjous räätälöidystä kurssista tai valmennuksesta laittamalla viestiä Katjalle osoitteeseen katja@kirjoittajakoulu.fi  

Katja Änkilä, Kirjoittajakoulun perustaja ja päävalmentaja
Tässä olen minä, Katja. Hauska tutustua.
Scroll to Top