Sinuhe Egyptiläinen

Mika Waltari: Sinuhe Egyptiläinen

"Waltari ei käynyt koskaan Egyptissä, mutta sitä ei uskoisi kun lukee Sinuhe Egyptiläistä. Tuntuu, että lukisi tositarinaa, johon on tuotu mausteeksi fiktiota."
Lukuvinkin antoi Jukka R.
5/5

Mika Waltarin Sinuhe Egyptiläinen on mukaansa tempaava ja empaattinen historiallinen romaani.

Minua hämmästytti se, että Waltari ei ollut käynyt Egyptissä ja Sinuhe Egyptiläisen maisemissa koskaan ennen kirjansa kirjoittamista. Sen sijaan hän on kerännyt taidokkkaasti faktaa luotettavista tietolähteistä ja niiiden avulla saanut kuvattua paikkoja ja asioita yksityiskohtaisesti. Voisi luulla, että hän on ollut itse paikan päällä näkemässä ja kokemassa asioita ja tuonut kirjaan hippusen fiktiota vain mausteeksi.

Jännite ja mielenkiinto pysyivät Sinuhe Egyptiläinen -kirjassa alusta loppuun. Mika Waltari on yksi kolmesta suosikkikirjailijastani Khaled Hosseinin ja Andrea Camillerin lisäksi. Näiden kirjailijoiden kirjat sopivat kaikille, jotka pitävät tositarinoista, joissa on mukana fiktiota ja pilkettä silmäkulmassa.

Onko Sinuhe Egyptiläinen vielä lukematta?

Sinuhe Egyptiläinen on yksi suomalaisen kirjallisuuden klassikoista, joka jokaisen pitäisi lukea. Kirja on yksi eniten käännetyistä suomalaisista kaunokirjalliisista teoksista; se on käännetty 40 kielelle. Myös suomalaiset lukijat rakastavat kirjaa; he äänestivät sen Vuosisadan kulttuurigaalassa 2017 vuosisadan parhaaksi kirjaksi. Kirjan pohjalta on tehty myös Hollywood-filmi. 

Jos vuosisadan paras kirja on vielä lukematta, tilaa se nyt kätevästi kauttamme Adlibriksen verkkokirjakaupasta. Teos on myös mahtava lahjakirja. Kun klikkaat linkkiä, pääset suoraan kirjan tilaussivulle. 

Scroll to Top

Ethän karkaa. Haluatko sähköpostiisi maksuttomat kirjoittajien vinkit?