Kirjavinkit nuorille aikuisille, Kirjoittajakoulu

Kirjavinkit nuorille aikuisille ja sellaisiksi itsensä tunteville.

Mikä onkaan mahtavampaa, kun hyvä kirja? Aamu 17 v. kokosi kirjavinkit nuorille aikuisille ja meille muille, jotka pysymme  mieleltämme nuorina.

 

 

Suon villi laulu ja muut kirjavinkit nuorille

SUON VILLI LAULU, DELIA OWENS

Vaativille lukutoukille.
Jännitystä – Draamaa.

Kirjailijan uran voi aloittaa seitsemänkymppisenäkin. Tämän osoittaa amerikkalaisen 70-vuotiaan eläintietelijän Delia Owensin esikoiskirja Suon villi laulu. Kirja on ollut huima myyntimenestys, jota on myyty jo miljoonia kappaleita kymmeniin eri maihin.

Kirjan tapahtumat sijoittuvat Pohjois-Carolinaan ja vuoteen 1969. Suolta löytyy kylän oman kultapojan ruumis ja paikallisten epäilykset kääntyvät Kya Clarkiin, joka asuu suon reunalla. Kouluja käymätön juopon tytär, köyhää valkoista roskasäkkiä – vai onko hän sittenkin jotain aivan muuta?

TILAA SUON VILLI LAULU TÄSTÄ.

 

Keskusteluja ystävien kanssa. Sally Rooney. Lue kiirjavinkit nuorille täältä.

KESKUSTELUJA YSTÄVIEN KANSSA, SALLY ROONEY

Elämän opiskelijoille.

Irlantilainen Sally Rooney tuli tutuksi menestyskirjastaan Normaaleja Ihmisiä (Normal People) josta tehtiin myös suosittu Netflix-sarja. Sally Rooneyn esikoisteos Keskusteluja ystävien kanssa (Conversation with friends 2017) on kuitenkin yhtä hyvää luettavaa.

Palkittu irlantilaisromaani kuvaa osuvasti lahjakkaiden nuorten aikuisten elämänpiiriä haasteineen. Romaanin päähenkilöt ovat kirjan kertoja Frances ja hänen paras ystävänsä Bobbi. Työnjako on selkeä: Kaunis Bobbi hurmaa ihmiset, tarkkaavainen ja fiksu Frances tekee heistä sarkastisia huomioita. Juhlissa ystävykset tutustuvat kuuluisaan valokuvaajaan Melissaan ja tämän puolisoon Nickiin. Tuttavuus syvenee neliödraamaksi, jonka seuraukset uhkaavat kaikkea Francesin elämässä. Kirja on saatavissa suomeksi vain äänikirjana. Englanninkielisen alkuteoksen tilaat alla olevasta linkistä. 

TILAA CONVERSATION WITH FRIENDS -KIRJA TÄSTÄ.

 

Msata jalkojen alle. Lue kirjavinkit nuorille täältä.

MAATA JALKOJEN ALLE, ELISABETH ACEVEDO

Säeromaanien uusille ja vanhoille ystäville.

Elizabeth Acevedon Maata jalkojen alle -kirja on säeromaani, jossa tarinaa kuljetetaan eteenpäin niukkojen säkeiden voimin. Kirja kertoo kahdesta sisaruksesta, jotka eivät ole koskaan tienneet toisistaan. Camino Rios asuu Dominikaanisessa Tasavallassa ja unelmoi New Yorkin lääketieteellisistä opinnoista. New Yorkissa asuva Yahara Rios ei ole puhunut isälleen edelliskesästä asti, jolloin hän sai kuulla tämän toisesta vaimosta.

Camino ja Yahara saavat kuulla olevansa sisaruksia vasta kun heidän yhteinen isänsä menehtyy lento-onnettomuudessa. Isän traagisen kuoleman jälkeen he löytävät toisensa, sukunsa kipeät totuudet sekä rakkauden, jonka isä aikoinaan jakoi meren kaksin puolin. 

TILAA MAATA JALKOJEN ALLA TÄSTÄ.

 

Kutsu minua nimelläsi -Lue kirjavinkit nuorisolle.

KUTSU MINUA NIMELLÄSI, ANDRE ACIMAN

Italian kesää ja ensirakkautta sukupuoleen katsomatta.

Yhdysvaltalaisen professorin Andre Acimanin kirja Kutsu minua nimelläsi kuvaa ensirakkauden huumaa epäsovinnaisesti. Tapahtumat sijoittuvat Italialaiseen pikkukylään kesällä 1987. 17-vuotiaan Elion perhe tarjoaa joka kesä vuokrahuoneen jatko-opiskelijalle. Italialaiseen huvilaan saapuu vuokralaiseksi amerikkalainen Oliver, joka muuttaa Elion maailman. Filosofianopiskelija Oliver on rento, älykäs ja hurmaava, kun taas teini-ikäinen Elio on vielä sisäänpäin kääntynyt ja ujo. Oliverin ja Elion intohimo palaa hetken kirkkaana ja Italian aurinko on ikuinen, mutta täydellinen kesä ei voi jatkua loputtomiin. Acimanin romaanista on tehty myös huikea elokuva. 
 

TILAA KUTSU MINUA NIMELLÄSI TÄSTÄ.

 

Alkemisti, Paolo Coelho.kirjavinkit nuorille aikuisille

ALKEMISTI, PAOLO COLHO  

Nuorille filosofeille ja muille oman tien etsijöille

Brasiliailainen Paulo Coelho on tullut tunnetuksi eeppisistä tarinoistaan, joissa kaikissa on mukana vahva filosofinen sanoma. Alkemisti on ehkä Coelhon tunnetuin teos. Tarina kertoo Santiago nimisestä paimenesta, joka lähtee matkalle löytääkseen aarteen. Kukaan ei kuitenkaan tiedä, mikä aarre on tai pystyykö Santiago selviytymään esteistä, joita hän matkalla kohtaa. Santiagon matka, jonka tarkoituksena on löytää maailman upeimmat aarteet, muuttuukin hänen sisäistensä aarteiden etsinnäksi. 

TILAA ALKEMISTI TÄSTÄ 

.

Millaisia ovat sinun kirjavinkkisi? Vinkkaa muille omasta suosikkikirjastasi.

Kirjoita oma kirja-arvostelusi Kirjoittajakouluun tästä linkistä ja voita kuukausittain arvottava vapaavalintainen kirjalahja. (arvo max 20€)