Tarinaraati: Julkaise kirja-arvostelu tai elokuva-arvostelu

Tervetuloa Tarinaraatiin

Hei hyvien tarinoiden ystävä.. Jotta voisit oppia paremmaksi tarinantekijäksi, sinun kannattaa dramaturgian opiskelun ja kirjoitusharjoitusten ohella ahmia ja analysoida hyviä romaaneja, elokuvia ja sarjoja.  

Siksi kutsumme sinut mukaan arvioimaan hyviä romaaneja, elokuvia ja sarjoja Kirjoittajakoulun Tarinaraatiin. Tarinaraadissa voit analysoida ja arvostella hyviä tarinoita julkaisemalla elokuva- ja kirja-arvosteluja. Ne julkaistaan Kirjoittajakoulussa etunimelläsi.

Tarinaraadin ehdot

Analysoi saatavilla olevia tarinoita

Muutkin haluavat tutustua arvioimiisi hyviin tarinoihin. Arvioi siis tarinoita, jotka ovat edelleen saatavilla esim. kirjastoissa, kirjakaupoissa, kirjojen tai elokuvien streamingpalveluissa elokuvavuokraamoissa tai elokuvateattereissa.

Analysoi tarinat itse ja ajatuksella

Tee tarina-analyysi vain hyvistä tarinoista, jotka olet itse katsonut tai lukenut ja jotka muistat hyvin. Analysoi ja arvioi tarinaa ajatuksella. Älä kopioi tekstejä Googlesta, muiden tekemistä arvosteluista tai käytä AI:ta kirjoittamisessasi.

Viidestä arviosta yllätyslahja

Aina kun olet julkaissut viisi hyväksyttyä ja huolella tehtyä arviota, saat meiltä pienen lahjan, joka auttaa sinua jatkossa kirjoittamaan ja arvioimaan tarinoita entistäkin paremmin. 

Julkaise kirja-arvostelu tai elokuva-arvostelu

  • teoksen nimi
  • Max 30 sanaa. Aloita teoksen nimellä ja esittele kirja tai elokuva lyhyesti, mutta kiinnostavasti 1-2 virkkeellä.
  • Jos kyseessä on elokuva, joka pohjautuu kirjaan, kerro sekä kirjailija että käsikirjoittaja
  • Ota selkeä vaakakuva kirjan kannesta tai elokuvan/ sarjan mainoksesta. Kokorajoitus 1Mt.
  • Tarinan kantava idea ja avainkysymys

    Mikä oli mielestäsi tarinan kantava idea? Miten kiteyttäisit sen parilla virkkeellä? Entä mikä oli tarinan kiinnostava avainkysymys, joka herätettiin lukijan tai katsojan mieleen tarinan alussa ja johon tarinan lopussa vastattiin?
  • Mihin konkreettiseen kysymykseen tarina vastaa? Esimerkki: Saavatko Romeo ja Julia toisensa sukujensa vihasta huolimatta?
  • Päähenkilöt ja vastustajat

    Päähenkilö on tarinan tärkein hahmo, jonka tarinasta on kyse. Päähenkilö pyrkii aina johonkin itselleen tärkeään, mutta kohtaa alati pahenevaa vastustusta. Kerro kuka on arvioimasi tarinan päähenkilö ja mihin hän pyrkii/ mitä hän haluaa? Esittele myös tarinan päävastustaja ja hänen motiivinsa. Huomioi, että vastustaja ei ole välttämättä yksittäinen henkilö,
  • rkeään. Kerro kuka on arvioimasi tarinan päähenkilö ja mihin hän pyrkii/ mitä hän haluaa?
  • Kerro kuka tai mikä päähenkilöä ja hänen pyrkimystään vastustaa
  • Sinun arviosi

    Nyt haluamme kuulla sinun mielipiteesi tarinasta. Mistä tarinaa kertoi, mistä pidit ja mitä olisit tehnyt toisin?
  • Sinun tietosi

    Julkaisemme arviosi etunimelläsi. Tarvitsemme kuitenkin myös sukunimesi ja sähköpostiosoitteesi varmistaaksemme, että julkaisemamme arviot ovat todellisia ja ihmisten tekemiiä ja Kirjoittajakoulu pysyy laadukkaana ja turvallisena.
  •  
    Tallenna luonnos
    Scroll to Top