Kirjoita nyt - Ohjeita kirjoittajaksi haluaville

Haluatko hyväksi kirjoittajaksi? Haluatko tehdä kirjoittamisesta supervoimasi tai tulla kirjoittamisen ammattilaiseksi? 

Olet varmasti kuullut jonkun joskus sanovan, että kirjoittamista oppii kirjoittamalla. Tämä on kuitenkin vain puolitotuus. 

Vaikka kirjoittaisit joka päivä, sinusta ei tule välttämättä taitavaa kirjoittajaa. 

Vaikka lauleskelisit joka päivä, et välttämättä opi käyttämään ääntäsi parhaalla tavalla. 

Vaikka tuijottelisit tähtiä joka yö, sinusta ei välttämättä tule hyvää tähtitieteilijää.

Kirjoittamista voi ja kannattaa opiskella ihan kuten mitä tahansa muutakin alaa tai asiaa. Jokaisella alalla, myös kirjoittamisessa, on omat tekniikkansa, harjoituksensa, sääntönsä, käytäntönsä, työkalunsa ja prosessinsa. Emme puhu nyt kieliopista. Sekin voi olla tärkeää, mutta sen hallinta opitaan jo peruskoulussa. Kun kielioppisäännöt hallitsee, niitä voi joskus tyylisyistä rikkoakin. 

Kirjoittamisen tekniikoiden, mallien, sääntöjen, työkalujen ja prosessien tunteminen ja hallitseminen erottaa amatöörit osaajista. Kun yhdistät kirjoittamisen opiskelun käytännön harjoitteluun eli kirjoittamiseen, taitosi moninkertaistuvat ja sinusta voi tulla aito mestari. Tälta sivulta löydät artikkeleita ja ohjeita hyviksi kirjoittajiksi aikoville. Opiskele ensin, kirjoita sitten. 

Kun haluat oppia lisää, tutustu ajasta ja paikasta riippumattomiin kirjoituskursseihimme ja kirjoittajavalmennuksiimme. Ne on tehty auttamaan sinua tulemaan kirjoittajaksi, joka sisimmässäsi jo olet. 

Kirjoittaminen - näin löydät sille aikaa

Kirjoittajan ajanhallinta

Moni aloitteleva kirjoittaja kokee, että kirjoittaminen vie liikaa aikaa. Päivätyöt, perhe, ihmissuhteet, liikunta, muut harrastukset ja moninaiset kotityöt. Kaikki ne

Lue lisää
Lue Mahatma Gandhin elämäntarina ja opetukset

Muuta maailmaa Gandhin opein

On lokakuun toinen päivä vuonna 1869 Porbandarin pienessä kaupunkivaltiossa Länsi-Intiassa. Porbandarin vauras pääministeri Karamchand Gandhi saa vaimonsa Pulitbain kanssa neljännen

Lue lisää
Scroll to Top