Jojo Moyes Kerro minulle jotakin hyvää, kirja-arvostelu

Lukupiiri: Sinuhe Egyptiläinen

"En malttanut laskea kirjaa käsistäni, sillä oli pakko saada tietää, miten Loun ja Willin tarina päättyy."
Lukuvinkin antoi Heidi.
5/5

Englantilaisen Jojo Moyesin teos Kerro minulle jotain hyvää (Engl. Me before you) on liikuttava ja epätavallinen rakkaustarina kaltaisilleni ikuisille romantikoille.

Louise Clarke eli Lou elää tuttua ja tylsää elämää englantilaisessa pikkukaupungissa. Hän on rahaton ja työtön. Kun hänelle tarjoutuu paikka halvaantuneen ja varakkaan Willin henkilökohtaisena avustajana, hän ottaa työn vastaan. Will on elämäänsä katkeroitunut ja kyllästynyt, Lou taas epävarma ja hukassa itsensä kanssa.

Kirjan loppu oli musertavan surullinen, mutta silti hyvin opettavainen ja syvällisiä ajatuksia herättävä. Joskus on osattava päästää irti ja jatkaa elämää uusin voimin.  En malttanut lopettaa kirjaa kesken hetkeksikään.

Kerro minulle jotain hyvää -kirja sopii mielestäni draaman ja romantiikan ystäville ikään katsomatta. Kirja on ilmestynyt tammikuussa 2012 ja suomenkielinen versio on julkaistu 2015. Romaanin pohjautuva elokuva tuli elokuvateattereihin kesällä 2016.  Tarinan hurjan suosion siivittämänä Jojo Moyes on kirjoittanut sille myös kolme jatko-osaa, joissa Lou on lähtenyt maailmalle opettelemaan elämisen  taitoa.

 

Haluatko lukea kirjan?

Tilaa Kerro minulle jotakin hyvää kauttamme Adlibriksen verkkokirjakaupasta. Kun klikkaat linkkiä, pääset suoraan kirjan tilaussivulle. 

Vieritä ylös